TIP #2 - Harry Hole

by - února 09, 2017


Dneska pro Vás mám takový hodně velký TIP co si přečíst, bude to několik „červených“ detektivek Jo Nesba a hned Vám povím proč...  Jelikož jsem teď četla hodně knížek které mi byli doporučeny a nebo se mi líbily tak jsem nachvíli opustila svůj oblíbený žánr a to jsou detektivky, a přímo detektivky od Jo Nesba. Myslím že pořádnému knihomolovi tato „červená“ řada neunikla aspoň jednomu pohledu takže ani moc nemusím představovat. Díky tomu že letos má vyjít jedenáctý díl jsem si řekla, že jsem vlastně ostuda protože jsem celou tu řadu nedočetla - a ano že už bych měla.

Myslím že psát o každé zvlášť tak bych Vás tu zasypala knížkama a nebavilo by to ani Vás a vlastně ani mě. Z toho důvodu jsem se rozhodla že z knih které už mám přečtené dám do TIPŮ a více se Vám rozepíšu o dílech na které se chystám....

Jak už byla řeč je to detektivní série kde hlavním hrdinou je tak nějak nevyrovnaný a tak trošku
 praštěný detektiv Harry Hole, který tak nějak více pije a moc nedbá na nějaké zákazy a příkazy.
To si právě myslím že je na tom to dobré, není to klasická detektivka s nejhodnějším detektivem na světě ale je to trošku z jiného úhlu. Harry Hole několikrát přijde o kolegu, o lidi které miluje a přitom všem vlastně musí řešit případy které taky nejsou nijak lehké.
Když Vám to přiblížím vlastně každý díl je o něčem jiným, co knížka to nový případ....

Musím říct a to se nestává často že bych řekla že mám hodně ráda jak Jo Nesbo píše. Je to jednoduché, čtivé a dostane Vás to děje aniž by jste si to uvědomily... Kdybych měla opravdu doporučit detektivku s více díly nebo opravdu dobrou detektivku u které se nebudete nudit je to určitě a jednoznačně řada s Harry Holem. Nemám k ní snad jedinou výtku a tak Vám doporučuji aby jste si aspoň jedno z těch to knížek přečetli.

A která mě se nejvíce líbila ? To je těžké všechny jsou něčím dobré ale asi nejvíc k mým srdcovkám patří Pentagram a Sněhulák :)

Četli jste ? Nebo se chystáte?    :)

*Psala : Marci


You May Also Like

6 komentářů

  1. Krása vidět sérii takhle pohromadě :) Ale mě Nesbo tedy vůbec nezaujal, dávala jsem prvním dvěma dílům šanci několikrát a nikdy jsem nedočetla... Je to na mě moc rozvláčné, nezáživné... Mým favoritem je Adler-Olsen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct že jsem Olsena ještě nezkoušela, díky za tip ! :)

      Vymazat
  2. Skvěle napsané a mít je takhle pohromadě, prostě nádhera 😀.
    Já celou sérii miluji a 100% top je pro mě Sněhulák. Na nový díl s HH se neskutečně těším a i na film jsem moc zvědavá. Mě zase vůbec nezaujal A. Olsen , dočíst Vzkaz v lahvi mi dala fakt zabrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď krásné na ně koukat pohromadě :) ještě dočíst ty zbylé a bude to ještě lepší ! Jo a četla si třeba od Jo Nesba Syna ? Či Krev na sněhu... Sice mi chybí Hole jak jsem na něj zvyklá ale i jiné detektivky umí psát a třeba Syn si myslím že je taky dosti dobrá :)

      Vymazat
  3. Na autora narážím poměrně často...ale...prostě... Ani nevím, proč jsem se do něj ještě nepustila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus... :) a pokud tě moc neláká desetidílná série má i jiné detektivky :)

      Vymazat

Děkujeme, že jste si našli čas nám napsat vzkaz !