Případ ukradeného zubu

by - března 30, 2017



„Následujte mne, slečno Rooková
Abigail Rooková a její podivný zaměstnavatel R. K. Jackaby jsou opět povolání do případu když se objeví záhadní měnavci, horší to o to je když se o den déle najde jejich bejvalá majtelka mrtvá - s přímo divnou ránou na krku. Z blízkého Gad’s Valley jim pak zavolá policista Charlie Cane, který řeší nález velké kostry z níž bylo cosi ukradeno a záhy i smrt statkářky která žila nedaleko.  Abigail a Jackaby přijmou pozvání s tím že vše důkladně prošetří. V tom začne řádit neidentifikovatelná bestie po rozléhlém údolí. Co mají společného vraždy s vykopávkou ?  A jaká to bestie zařídí v tak krásném údolí ?

Hon začíná !
Chcete se ponořit do takové detektivky kde řešíte nadpřirozené jevy a je z Nové Anglie ?  Ano, no tak na co čekáte ?
Po dočtení první knížky která nese prostý název Jackaby jsem čekala rok než vyšel druhý díl. A když jsem ho dostala do rukou zlhtla jsem ho za tři dny. Tím vám chci říct že knížka se čte fakt suprově. Autor nepíše žádné sálodlouhé věty či dlouhé popisy, je krátký, výstižný a fakt chvílema zábavný !
I když se série nazývá Jackaby, je napsaná z pohledu jeho asistentky Abigail která přijela do Anglie za dobrodružstvím a prací. Mě to osobně nevadí já si Abigail zamilovala už po prvním díle, strašně se mi líbí její názory a celkově tak jak se chová, svým způsobem mi trošku připomíná sebe :)
Co dodat k Jackabymu ? No takový novodobý Sherlock Holmes který nevyštřuje jen taková nermální případy ale napřirozené jevy. Hodně lidí si o něm šušká že je to podivín a že jeho služby nejsou nijak kvalitní, ale stejnak pokaždé když se stane něco divného co jiní nechápou tak se Jackaby volá.



Nejenže byl obsah třinácté kapitoly 
na žádost mého zaměstnavatele vypuštěn 
- byl vyrván přímo z psacího stroje, roztrhán 
a použit jako vystýlka do terária jedné 
obvzláště nedůtklivé žáby. - Abigail Rooková


Tento druhý díl, byl pro mě o něco lepší asi tím že už jsem tak nějak znala postavy a věděla jsem co čekat, tím pádem jsem se soustředila pozorně na příběh který byl dobrý a za mě přišel hodně otevřený. Takže kdy vyjde třetí díl ? Doufám že ne zase za rok ! Je to taková směs detektivky, fantasy i něco z dobrodružna takže si myslím že si najde to svoje opravdu každý, nechci moc prozrazovat abych vás neochudila o příběh :)

Jackaby po druhé a ještě lepší
Jak jsem už psala druhý díl pro mě byl lepší ale zase ne o tolik, každá ta knížka má něco do sebe a líbily se mi obě. Asi k tomuhle počinu nemám víc co říct snad jen opravdu doporučuji :)  A pokud jste nečetli první díl tak si myslím že není nutno si první díl číst pokud nechcete, některé věci které se tam řeší jsou vysvětlené nebo se k tomu vracejí, samozřejmě vám bude chvíli trvat než se zorientujete kdo je kdo protože už začátek se rozbýhá dobře.

 Slečno Rooková, jak by jste ohodnotila
nebezpečnost této situace na stupnici 
od jedné k avokádu?
Nebezpečnost? zaváhala jsem
Ano, slečno Rooková,“   pobídl mě Jackaby,  
jde mi o váš názor odborníka “ 


 

William Ritter - je americký spisovatel. Vystudoval angličtinu a učitelství se zaměřením na tvůrčí
psaní a folklor na Oregonské univerzitě. V současnosti učí na střední škole ve Springfieldu. Román Případ ukradeného zubu  je pokračování úspěšné knihy Jackaby.


MOJE HODNOCENÍ  85%

Autor : William Ritter
Originální název : Beastly Bones
Rok vydání : 217
Počet stran : 2017
Nakladatelství / Překlad :  Nakladatelství HOST / Vratislav Kadlec
Žánr : Detektivky, Fantasy

*Psala : Marci 



You May Also Like

5 komentářů

  1. Tak teď jsem nalomená... Na první díl jsem ze svého okolí neslyšela žádné extra ohlasy, ale jestli je druhý lepší... Tak možná nakonec neodolám. Díky za skvělou recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mého je lepší :) Určitě stojí za to jí zkusit :) A děkuju ! :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Četla jsem Jackabyho a ten se mi líbil, na pokračování se určitě chystám a těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu povedená recenze! :) Knížku mám v plánu a snad mě nezklame :D, hrozně se na ni těším :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme, že jste si našli čas nám napsat vzkaz !