Konec Hlídky

by - ledna 26, 2017

Šílený vrah je zpátky a plánuje krutou pomstu !
Pachatel hrůzných činů leží v nemocnici a jeho uzdravení je nejisté, přesto má neuvěřitelnou moc páchat to nejhorší myslitelné zlo. Pokud ho vyšetřovatel Bill Hodges s Holly Gibneyovou brzy nezastaví, stanou se jeho oběťmi i oni…






Král Sebevražd
Brady Hardsfield je po vážném zranění doslova uvězněn ve svém nemocničním pokoji č.217. Dostala
ho tam Holly Gibneyová která ho v prvním díle praštila do hlavy zákeřným Veselým pleskačem, když chtěl sebe a několik tisíc mladých lidí v hale Mingo poslat na onen svět. Podle doktorů už se neměl probrat ale když Brady po několika měsích otevře oči všichni žasnou nad tím jak to dokázal, avšak není schopný se dostat před soud aby si odpykal to co udělal. V nemocnici se stále šíří zvěsti o tom že na pokoji č. 217 straší a že Brady umí pohybovat na dálku věcmi. Když se zabije sestřička na jeho oddělení nikdo to nebere v potaz až tehdy když se záhadně zabíjejí lidé kteří buď byli před Městským centrem a přežily, nebo lidé kteří byli v hale Mingo kde měli umřít. Bývalému kolegu Hodgese který mu se záhadné spojitosti nelíbí závolá právě Billovi aby se přijel přesvědčit a požádat ho o pomoc. Ten se svojí parťačkou Holly Gibneyovou nezahálí a pouštějí se do vyšetřování po kterým zjistí že nikdo není v bezpečí.  Brady Hardsfield totiž bezmocného a blbého jenom hraje, mezitím dokázal naprogramovat malé tablety na hraní jako nebezpečnou sebevraždenou zbraň.
Na seznamu je spoustu lidí kteří by si podle Bradyho zasloužily zemřít avšak jeden úplně přednostně - Hodges. Dokáže ještě Bill sebrat všechny své poslední síly a zabránit Bradymu podruhé ?

Nebuď jako slečna Krásné šedé oči  
Slečna Krásné šedé oči byla detktivka která od začátku byla proti tomu že s tím Brady má něco společného a nebo že všechny ty sebevraždy patří k sobě.
Myslím že já jsem s tím od začátku neměla jediný problém nevěřit... ba naopak třetí a taky poslední díl trilogie mě upoutal víc než oba předchozí díly dohromady. Od začátku to pro mě bylo jako jízda na horské dráze, myslíte si že víte šechno a najednou se ukáže že vlastně je ještě spousta věcí které vlastně nevíte. Celou dobu s Brady Harsfieldem plánujete doslova sebevražednou bombu a na druhé straně se s Hodgesem snažíte odhalit co nejvíce pravdy.  A co postavy ? Ty jsou jako vždy skvělé, prostě King co k tomu dodat ? U téhle knížky jsem zažila husí kůži, chvílema i strach a dokonce jsem si i trošku zaplakala. Pro mě naprosto skvěle ukončená trilogie a můžu jen doporučit !

Trilogie ? 
Když teď píšu článek a koukám se teda zpátky na celou tu sérii tak vlastně mě trošku zarazil druhý díl. Proč ?  Ano, bylo tam něco z prvního dílu a ano už tam se dalo čekat že třetí díl bude mít asi společného něco s Bradym ale trošku mi neseděl ten děj. Morris mi nepřišel nějak hrozný nebo aby naháněl hrůzu a příběh začal hodně dávno předtím než začal masakr u Městského centra kde byl zraněn otec Petra Sausberse, který najde deníky které si Morris ukradl ... A dalo by se říct že Hodges se tam tak přimotal a pomohl to vyřešit... Co jsem koukala na komentáře a názory některým se třeba dvojka líbila ze všech nejvíc někteří mají názor jako já - patří to k sobě nebo se to tam nějak přimotalo ?... Každopádně  i tak celou trilogii doporučuju lidem kteří ty detektivky mají rádi a nevadí jim se u toho občas i bát ! :)

Ještě na závěr Stephen King píše že knížka je fikce, ale že počet sebevražd jsou skutečný až dost. Také píše že kontakt na Horkou linku pro prevenci sebevražd (které je v knížce) je také pravdivé.



MOJE HODNOCENÍ  95%
Autor : Stephen King
Originální název : The End of Watch
Rok vydání : 2016
Počet stran :  450
Nakladatelství / Překlad : Beta - Pavel Dobrovský / Linda Bartošková
Žánr : Detektivky

*Psala :Marci

You May Also Like

2 komentářů

  1. Já patřím k těm, kterým se dvojka líbila více než Pan Mercedes. Ale já osobně si myslím, že to je z důvodu že jsem Právo nálezce četla jako první a netušila jsem, že je to druhý díl nějaké série od Kinga. Kdybych to věděla a četla tak jak se má, asi bych první díl brala. Já se těším na třetí díl a jsem zvěavá jak to dopadne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeš překvapená, teda já jsem byla :) Každopádně já moc chtěla Pana Mercedese a pak dlouho nic a tak se mi líbila když vyšla tahle třetí že jsem si tu dvojku prostě musela koupit a přečíst... Za mě vítězí asi tato :)

      Vymazat

Děkujeme, že jste si našli čas nám napsat vzkaz !