TIP #3 - Netradiční

by - února 22, 2017

Dneska bude takový až netradiční TIP, jelikož se nebude jednat o žádnou knížku ale právě obal na ní.

Opravdu dlouho, co Vám budu povídat jsem četla bez obalu. Občas jsem si z toho stáhla ten přebal někdy jsem to četla  s ním a úplně jsem nesnášela paperbacky.  Když jsem pak začala cestovat, jezdila knížka celé dny semnou a co se nestalo ? Slejvák, až tak že já jsem byla na kost promočená a když jsem si uvědomila že můj batoh není na takové slejváky připravený hned mi došlo že to asi odnesla knížka. A taky že jo. V tu dobu jsem četla svého oblíbené Kinga a řeknu Vám ta vypadala. Přebal o tom ani nemluvím ten byl fakt děsný a samotná knížka no stránky se mi slepily takže to nešlo ani otevřít. V ten moment jsem si uvědomila že by to chtělo nějakou tu ochranu aby se tohle už neopakovalo.

Dlouho jsem hledala ten správný, koukala jsem po obchodech i internetových stránkách až jsem našla na portálu Flér.cz, jednu paní která tyto obaly ručně vyrábí. Hned jsem se do jednoho zamilovala a tak jsem si teda řekla že to zkusím. Paní byla velice ochotná a řeknu Vám ta rychlost ? Asi za dva dny jsem měla balíček doma.  Naprostá spokojenost... Nejen že ten materiál je hebký a prostě dobrý, ale funčknost?  Je vlasně jedno jak silnou máte knížku pořád se vám tam vejde, nastane problém ve chvíli kdy je o kapku vyšší ale upřímně kdo se bude tahat s tak velkou knížkou ? :D
Obal má jednu gumičku na uchycení přední stránky, další dvě na uchycení a srovnání velikosti. Asi budete chvíli dumat než příjdete na to jak vlastně uchytit ale je to fakt jednoduché ! :) Skvělé je když si náhodou ztratíte svojí záložku tak obal má svojí šňurku nebo gumičku na založení.
Co se týče designů, myslím si že si každý vybere...


Už obal používám víc jak rok a nikde žádná chybka či že by se rozkládal, fakt nic. Navíc je opravdu pevný a vím že moje knížky už několikrát zachránil...

Na obaly se můžete podívat ZDE. Obal jsem pořídila jako dárek i své ségře a udělal velkou radost !

Doufám že se Vám dnes takový netradiční TIP líbil a zajímalo by mě jak vy ochraňujete svoje skvosty ? :)



*Psala : Marci

You May Also Like

6 komentářů

  1. Moc pěkně sepsaný článek. Obal na knihy mám také, ale v poslední době jsem ho přestala používat. A hlavně mám jen na "jednu velikost", takže se možná po nějakém dalším podívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, to mě u některých obalů hodně štvalo, je fakt že seženeš obal za poloviční cenu ale bude jen na jednu velikost jak říkáš... tento je sice o něco dražší ale opravdu je skvělý... Už bych se bez něj neobešla, ještě když každý den cestuju a knížku tahám sebou :) A děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá moc hezky! :) Já teda už klasické knížky většinou čtu doma a ven sebou nosím čtečku (mám to takhle hezky rozdělené, protože vždycky stejně čtu minmálně dvě knížky naráz) a ta obal má, i když možná by se dala vměstnat i do tohohle. :D

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď ? Já teda ty čtečky moc nemusím, prostě knížka je knížka (a doufám že nebudu vypadat úchylně ale miluju vůni knih), tím pádem moje knížky musí dost přežít :D Já nevím jak velkou tu čtečku máš ale myslím si že jestli máš šikovně ručičky tak si s tím poradíš :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek, mě se tenhle tip líbil :) Žádný obal na knihy ještě nemám a docela mě láká si nějaký na zkoušku a pro radost pořídit :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme, že jste si našli čas nám napsat vzkaz !