Stránky světa

by - února 16, 2017

Každá kniha má své tajné stránky
Furia Salamandra Faerfaxová je hlavní hrdinka která žije ve světě knížek a doufá že jednou bude tak moc velká bibliomantka jako její otec či matka. Stále nemá svojí dušeknihu ale moc po ní touží. Na lovu s jejím otcem po prázdnoknihách se octnou  mezi jiným bojem  a tak se stane že omylem postřelý otce mladé Furie.  Pomůže jim neznámá žena Isis která je pošle pomocí knihy zpátky domů ale po návratu stihne otec Furii říct že Isis Nimmernis je jejich nepřítel a potom umře. Furie však neví že má ještě děsivější hrozbu než Isis a že je teď na to úplně sama. Vydá se do města Libropolisu, aby zjistila co se děje a našla pomoc. Na její cestě najde přátelé a nepřátelé a zjistí že není nic tak jak se zdá. Najde svoji dušeknihu ? Zjistí proč po ní jdou a zachrání tak zbytek své rodiny?

Jedná velká kniha

Když jsem začala tuhle knížku číst těšila jsem se na nějaký dobrý příběh kde hrajou velkou roli knížky. Začátek mě moc nenatchnul a popravdě řečeno než jsem si zvykla na nové slova jako bibliomant, prázdnokniha, dušekniha a nebo exlibra. Do děje Vás knížka přímo hodí, ano takový pocit jsem z toho měla, než se nadějete už si to štrádujete po Libropolisu a hledáte kdo by Vám pomohl. Co se týče děje nebo příběhu, až na pár chvil kdy jsem se opravdu ztrácela nebo jsem hned nepochopila o co jde, tak to docela šlo.. Knížka má sice své takové nudnější pasáže ale pak jsem se hned začetla a nijak extra mi to nevadilo.  Když tak vemem postavy tak hlavní hrdinka Furie mi občas přišla strašně nepříjemná.  Místama jsem až nevěděla co vlastně chce a nebo proč to vlastně říká...? Nevím, nějak jsme si prostě neporozuměly... Za to se mi moc líbila třeba Isis nebo kamarády které si v Libropolisu našla.
 
 Co ale musím fakt nechat že knížka vypadá fakt skvěle a byl to jeden z důvodu proč jsem si jí vybrala. Jak obal tak celej ten vzhled je hozený tak aby to spolu ladilo, přišlo mi že i stránky jsou z takového lepšího materiálu ( silnější ) než u knížek které jsem četla. Dokonce dostanete i vstupenku do města Libropolisu (bez které by jste se do města nedostali), takže jako správný knihomol máte i svojí pozvánku do světa knih - což je prostě skvělý ! :) 

 

Co ty stránky ?
Asi to nebudu prodlužovat, tahle knížka má něco do sebe. Opravdu netuším jestli se k ní dostanu třeba jednou zpět nebo jestli budu pokračovat dalšími díly (teda až je u nás vydají) ale pokud máte rádi knížky myslím že Vás knížka nezklame. Neříkám že je to nějaký velký příběh který bych jako hltala ale je to takové pohodové čtení, spíš to bude takový designový skvost ve Vaší knihovničce.


Čtenářská výzva
Knížku jsem si vybrala do knížní výzvy a to přesně do 11. kniha autora ze sousedního státu, takže první knížka SPLNĚNO ! :)

MOJE HODNOCENÍ 75%
Autor :  Kai Mayer
Originální název : Die Seiten der Welt
Rok vydání : 2016
Počet stran : 392
Nakladatelství / Překlad : CooBoo / Tereza Pecáková
Žánr : Sci-fi, Romány

*Psala : Marci


You May Also Like

4 komentářů

  1. Pěkná recenze! :) Knížku mám doma z Humbooku a časem se na ni chystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku jsem četla :) Taky mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na ty pojmy, prázdnokniha, bibliomant a tak :) Ale pak se mi celkem líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tak :) jsem ráda že jsem to neměla sama kdo chvíli tápal :D

      Vymazat

Děkujeme, že jste si našli čas nám napsat vzkaz !